Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konturer

 

Fälldes
av stormars kraft
omöjligt mota
fallet

kall och hård
tog marken
veka livets färg

ingen höll om
höll av

historien
gav ingen rot

fälldes för länge sen
föll och faller än

 

08.06.14




Fri vers av Lena Renman
Läst 475 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-06-14 09:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ett skeende i seende
i olika avseende
något nyskapande poetiskt
med en fläkt av natur o protest
2008-07-22

  Jaramald
Oj,oj den här var tung!
Vackert poetat!
2008-06-15

  katt.inc
Tänker lite på ett skillingtryck när jag läser denna dikt, sorgsen och vemodig med en fin melodi, tycker om de sista raderna speciellt mycket

\"historien
gav ingen rot

fäldes för länge sen
föl och faller ännu\"

måste bara citera. Din dikt går att tolka på flera sätt och jag ser många bilder i den.
2008-06-15

  Ulf Lagerholm
Ritas reflektion härnedan är klockren, den vill jag lyfta och sända dej ännu en gång, märkligt nog har också jag stått bredvid en sådan hägg och funderat;

att blomma liggande


det var länge sedan nu, på ett ställe som heter Borensberg, beläget vid Göta Kanal å Motala Ström, Östergötland

tack för dina vackra rader Lena
2008-06-15

  Ronny Berk
intressant bild och väl valda metaforer för att beskriva livets stormar...ja...
2008-06-14

  devilsangel
smärtsamma rader men en stor styrka..väldigt bra skrivet!
2008-06-14

  Vilsen Annette-hittar vägen
Gillar den här
Känns stark!

..och bilden är verkligen härlig!
2008-06-14

  Maria Zena Viklund
tycker mycket om känslan och rytmen i den här, hur inga rötter gör att man faller,

\"fälldes för länge sen
föll och faller än\"

mycket bra skrivet, applåd o bokmärke!
2008-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman