Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fasad



Ytan hade börjat flagna
krackelerad färg hängde
som föråldrade plåster
kring de två trasiga fönstren
på husets fasad
Skorstenen
förvandlad till megafon
byggd utav generationer av fåglars skri
Stuprännorna
lossade, slängda i en hög,
halvt dolda i maskrosfältet,
bland förbrukade burkar insektsmedel
och diverse rostiga verktyg
Det var som om hela detta väsen
givit upp
bestämt sig för att sätta sig på tvären
göra sig obebodd

Men ändå

Bakom den kedjebeklädda springan
mellan dörr och karm
Kunde man se händerna
på en person i bedjan
Som med tvinnade fingrar
lade allt hopp i att nästa besökare
skulle häva förbannelsen med bultsax
forcera fängelset
och bära med sig tröstande ord om renovering





Fri vers av Askes
Läst 355 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-06-15 14:04



Bookmark and Share


    Nattviol
ååhh..

vilken underbar metafor
om själens instängdhet
och längtan efter befrielse!!!

applåd så klart!!
; ))
2008-06-15

  inutimonster
nu är du sådär grym igen!
2008-06-15

  mayhem and order
asch så där jäkla bra igen....får återkomma med bättre kommentar men fullständigt lysande.
2008-06-15

  Daniel_78 VIP
riktigt bra detaljrikedom i denna.

gillar slutstycket med den bedjande personen mycket.
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Askes