Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Breven, eller dikterna



Bokstäver det är allt
tomma tecken från samma gamla alfabet
Ställda på led för att beskriva
välkomna andra in i den subjektiva verkligheten
Breven - som bleka fotostater
upphackade minnen från personer du aldrig kände
etsade i lysande vitt och döda svarta pixlar.

Allt ska läsas
allt ska tydas
allt ska bedömas
allt ska glömmas




Fri vers av Askes
Läst 512 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-10-26 22:43



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Just idag, just nu, gräver raderna sig in och vill för en stund etsa sig fast i mitt innersta. En dag, kanske jag dem inte längre minns, en dag har jag säkert glömt... men just idag, just nu kommer jag minnas det du gav mig att läsa - för det är starkt.
2008-11-07

  Filip Broström
Mörkt klingande ord som troligtvis ligger kvar i mitt medvetande i säkert 10 minuter... Jag blir nedstämd och gillar verkligen den här dikten. Det bästa med döda ord och pixlar är att de kan skapa liv, även om det kanske bara handlar om några sekunder. Det gör det värt det. Skitbra.
//F
2008-11-03

    miramari
Gillar!

Här har du fått tomma tecken till att synas och kännas.

"Allt ska läsas
allt ska tydas
allt ska bedömas
allt ska glömmas"

Bra!

*Applåd*
2008-11-02

    © Birgitta Wäppling VIP
En dikt som stannar kvar. Slutraderna ger en fin avrundning.

Applåderar!
2008-10-30

  halmstrå
Oj
det här var bra.
2008-10-28

  tatjana
wow...
jag blir alldeles tagen,
wow...
2008-10-27

  inutimonster
vad tragiskt det är, du beskriver det så himla bra. allt ska glömmas.

dessutom kan du ju skriva, männska
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Askes