Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två spadtag närmare liv



Att jag aldrig insåg det tidigare
att det var av bortskämdhet
jag hade haft råd att tänka på min död
att det var därför jag kunde hylla den
och i rad efter rad prisa den
som den slutgiltiga befrielsen
och det enda målet värt att nå

Att jag inte insåg det förrän nu
när jag långsamt lär hugga mig tillbaka
upp ur den mentala gravkammare
där jag en gång frivilligt lät mig korsfästas.
Ur den som grävdes medan tankarna slog rot
från den som omfamnade när allting hade förlorats.


Två spadtag närmare marknivån
det ena gräver fram
det andra täpper till




Fri vers av Askes
Läst 544 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-03 14:43



Bookmark and Share


  Filip Broström
Oj! Jättebra! Ett litet västvärlds-perspektiv som kan hjälpa i tillvaron. Du har lyckats få hela dikten att kännas enkel, men mörk och lite hopplös. Grymt bra!
2008-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Askes