Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BROR DUKTIG

Jag träffade på Broder Duktig igår

snillet som tror att han allting förstår

Han vill att vi lär oss förstå våra brister

och erbjuder hjälp om man hamnar i klister

 

Fast vad Broder Duktig kan vete katten

och orden är falska, falska som vatten

Många har mött honom, gammal som ung

själv tror han att han betraktas som kung

 

Han tror att han är störst, vackrast och bäst

medan folket i byn avskyr honom som pest

Hans uppblåsta sätt upplevs mest som ett hån

Han kallas Bror Duktig, är byns största fån  




Fri vers av Yvonne
Läst 632 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-15 14:22



Bookmark and Share


  jojanni
Hahaha va träffsäkert och skickligt rimmat...tur att man inte är sån... :D
2008-10-15

  Eric R Ström
Du får verkligen till rimmen
inget för mig den här sena timmen

:)
2008-07-17

  Bibbi VIP
Ja, nog känns han igen alltid. Otroligt bra beskrivet.
Applåd!
2008-06-22

    Bodil Sandberg
Tvi vale för såna som han..tror sig vara en överman..nej inte är det môe han kan..än snacka bajs..för att uttrycka det rakt på..applåder till dig Yvonne för denna särdeles läsvärda om den avskyvärda...och kramis i dagen!!!
2008-06-18

    Aurora Borealis
Väldigt beskrivande och bra rimmat med fint flyt. Jättebra!
2008-06-15

  -Ulla Tilemo- VIP
Kanonbra text som ger mig tydliga bilder av den uppblåsthet vi alla möter ibland. applåd
2008-06-15

    Birgitta Wallgren
Bra text! Ja, alla har vi nog mött bror Duktig.
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne