Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kanske vindarna vet




Kanske vindarna vet
det vi inte förstår

Kanske den gamla eken
minns
det vi för längesen
har glömt

Kanske gräset bär spår
av vägen vi vandrat
fast stegen försvunnit
i tidens flykt

Vad är det vi söker
i tankeskog

Är det minnen av tider
som flytt

I nattens tysta timmar

då ångesten
tar strupgrepp

Då hjälper inget annat
än att dricka djupt
av Livets vatten

och möta rymdens
rop och längtan

med ett öppet
sinne.















Fri vers av Michaela Dutius
Läst 566 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-06-16 16:07



Bookmark and Share


    forskaren
Sanning, polerad!
Applåd!!!
2008-06-22

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

Som vanligt mycket njutbar dikt, där de djupa frågorna plockas fram under en naturens promenad. Bra, tycker vännen Fredrik
2008-06-18

  Yvonne
Njutningsfull dikt. Stor applåd.
2008-06-18

  Maria T
En mycket fin dikt.
\"Vad är det vi söker i tankeskog\"
2008-06-17

  devilsangel
Underbara liknelser med naturen, ger lugn inombords vid läsning..vackert!
2008-06-17

  Bibbi VIP
Störtskön läsning.
Applåd och bokmärke.
2008-06-16

  Maria Zena Viklund
så sanna, vackra och trösterika dina ord är!
2008-06-16

  Lena K Nilsson VIP
Vacker, tänkvärd, trösterik...
2008-06-16

  Hildegun Relefors
träffad. hjälpt, tröstad!
2008-06-16

  Hildegun Relefors
träffad. hjälpt, tröstad!
2008-06-16

  Hildegun Relefors
träffad. hjälpt, tröstad!
2008-06-16

    © Birgitta Wäppling VIP
Fin och tänkvärd dikt.

Associerar när jag läser titeln och första raden
lite grand till Lars Forssels Aria, där han i andra strofen skriver:


\"Vindar som vet
det grå, det sista
om dag i natt kvävs,
ger skymningen svar?

Ge mig den styrka
som krävs för att mista
och den svaghet som krävs
för att hålla kvar.\"

Stor applåd!
2008-06-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det gäller att bara
vara,beredd, så är
man med,ifall något
gott skulle ske...
Vem skulle vilja missa de´
*********************
2008-06-16

  friheten
Läsvärd som vanligt!
2008-06-16

  Larz Gustafsson VIP
Det är den enda framkomliga och hållbara vägen.
Joh 7:37-38
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius