Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halal


Jo, månen duschar inte silver mer
men rester regnar över ensligt bo
som svärtas i din egen dröms kvarter.
Måhända blev han kvävd bland svansjöns ro.

Du kanske tror han sista versen ber.
”All tro är borta, var det endast tro? -
Se drömmar bli passé i turkkvarter,
bli tömd men gräva dem i Örebro”.

Men fågel, ärligt, skar du månens hals?
Han kanske väntar bud på MSN,
att yra vingslag slår mot han och du?

Han kanske väntar sig en värre vals?
Men fågeln, månen vitnar nog igen
fastän han trott du klippt dess själ itu.




Bunden vers (Sonett) av Anguis
Läst 803 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-06-18 01:00



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Skriven som en sonett, men på en lite annorlunda form.
Väl flätade rader med bra rim, även om kvarter upprepas (men det må väl vara hänt).

Applåd!
2008-06-28

    ej medlem längre
En sonettform vad jag kan se? Inte riktgt som den brukar skrivas men underbart fin är den!!:))
2008-06-22

  Gunnar Norrman
Bra, du blandar friskt, det gillar jag.
Särskilt raderna ”All tro är borta, var det endast tro? -
Se drömmar bli passé i turkkvarter,
bli tömd men gräva dem i Örebro”,
ger mig mersmak. Skriv på, du har talang!
2008-06-19

  Carola Viola Hedelius VIP
Att folk går emot en och tar för givet
fördomar
Men att stå för sina åsikter stark
Min tolkning

Du flätar dikten lovely!
2008-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Anguis
Anguis