Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ensam igen...


förlorad




Bekymra er inte om min hälsa,
för ni skulle aldrig klara av verkligheten.
Ägna er ni åt komedia del arte,
ni som spelar så bra teater.

Hälsa gärna inte på i sommar.
Allt blir enklare om vi kan skippa showen,
och i stället hålla oss kvar bakom ridån.
Ingen vill ju se en dålig föreställning.

(Nej just det, det är bara jag som alltid ställer till scener)

Snälla, fråga inte hur det går med jobb.
Ingen skall behöva må dåligt, på låtsas.
Och, herre min skapare, glöm bort mig.
Ju mindre vi ses, desto mer jublar pöbeln.

Men jag skall aldrig erkänna,
att jag saknar er.
Inte heller bejaka min sorg för det förlorade.




Fri vers av Michaela Förne
Läst 545 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-23 01:20



Bookmark and Share


    Skrivarn
Precis det som är förlorat kommer ej åter....att erkänna att man inte saknar något är ett bra sätt att glömma
2008-12-08

    Issand.
"Men jag skall aldrig erkänna,
att jag saknar er.
Inte heller bejaka min sorg för det förlorade."



jättebra!
2008-11-06

  mikael ejdemyr VIP
En hjärtskärande dikt om förställningens pris, hur förställandet av känslor leder till ensamhet. Märkligt att just detta som ofta sker av umgängesskäl bara ökar ens känslomässiga isolering.
2008-07-15

  bergsdotter
oj, den satt riktigt bra !
2008-06-29

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Uppgiven, självständig
verklig!

Jag tyckte verkligen om denna!
Du målar känslor som även Jag bär
tack för det &
Glöm inte,
Du är Inte ensam!

// Jenny
2008-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Förne
Michaela Förne