Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om vi kunde byta plats, jag och mitt afrikabarn


världen skriker ätstörning
medan afrikas barn skriker av svält
jag skriker av hatkärlek mot medias
syn på människan och jag faller
alltid dit vid reklamens äckliga andedräkt
som spyr ut hur du snabbt blir smal och lycklig
ja, för lycklig vill ju alla vara
och och smalheten kan leda mig dit så drogas jag gärna
av dina fel
revben, ömma vackra revben sticker ut och jag känner mig vacker
men jag tycker synd om barnen i afrika och deras ben som
står rakt ut ur kroppen som avfyrade skott som frusit till is
eller taggar på en kaktus eller vad fan som helst
men barnen svälter och jag gör det frivilligt - eller mot
min vilja men med medias drog blir jag en av dom
som kommer dö olycklig.




Fri vers av Johanna Hallin
Läst 583 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-23 23:18



Bookmark and Share


  Zam
Men åh!
Varför hittade jag inte denna text förrän idag?

Mycket bra samhällskritik.
2013-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Johanna Hallin
Johanna Hallin