Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat en spänd kokong

Hjärtat en spänd kokong
när förälskelsen slutligen brister

halvkvävda vingslag slår genom kamrarna
innan en Amor med sorgband  om halsen -

eller kanhända du
blöder sig ut genom gallret av sprickor.

Det vilar förstämning
bland gravar med ord som aldrig blev av

men ljus faller ändå in

så spänn dina vingar och flyg -
livets väv är för skör
att hänga upp lögner i.




Övriga genrer av Cadena
Läst 394 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-29 16:00



Bookmark and Share


  Almagrundet
Vackert!



Livets väv är för skör
att hänga upp lögner i

Detta är en dikt i sig!
2008-07-14

    ej medlem längre
Fin beskrivning av förälskelse som brister.
2008-07-06

  Carola Zettergren
Mycket välskaldat av dig!!!!
2008-07-04

    ej medlem längre
Jag läser detta som en berättelse om bearbetning och om att gå vidare. En kärleksorg som måste kapslas in i en kokong innan man har frigjort sig från den och kan släppa ut den, förändrad. För att själv komma vidare i det rum som skapats.
Mycket vackert bildspråk.
2008-06-30

  korpfjäder
de stora frågorna tål inte lögner - och kanhända är de stora frågorna som ett nät som brister om lögnerna blir svaret.
Och kanske måste lögnerna få falla och trådarna brista om livet blivit alltför mycket koncentrerat kring det som inte är sant.
2008-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena