Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmar på gott och ont.

Drömmar om framtiden ska vara något härligt,
något som behövs men det får aldrig bli allt.

Man får aldrig glömma nuet
och
låta drömmarna vara i totalt fokus.

Jag lever livet varje dag därför att jag tvingats erfara att allt så lätt går till spillo och om då drömmarna är det enda man har blir man tillintetgjord och har ingenting kvar.

Därför vill jag be dig om att värdesätta varenda dag,
leva varenda dag så som den är värdig för dagen just idag kommer aldrig åter, den kan endast upplevas nu och aldrig igen.

Man kan drömma om resor,
om det där vackra huset vid skogskanten,
om jobbet man önskar eller om barnen man vill ha.

Drömma är ofarligt så länge man tar det för vad det är,
- drömmar.
Så länge man lever med inställningen att det inte
alls är säkert att man en dag når dit.

Vissa kanske ser mig som cynisk,
det gör inte jag....

Jag väljer bara att se världen som den är
och inse faktum att ingenting är rosenrött.

Jag väljer istället för att drömma om framtiden,
leva varje dag,
värdesätta dagen,
planera för idag och kanske imorgon men aldrig längre.

Saker förändras och hela ditt liv kan som genom ett trollslag
vändas upp och ner över en natt.




Fri vers av Suz
Läst 416 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-01 13:08



Bookmark and Share


  Trädflickan
Ja, Man måste inse att drömmar bara är just det de är. Drömmar.
Drömmar och verkligheten är två helt skilda saker. Men om de skiljer sig alldeles för mycket måste man nog överge sina drömmar för att orka med att leva i verkligheten.
2008-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Suz