Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En betraktelse över vackra ord och en kall nord


Kulturtvivel. Dikt om verklighet och dikt

Hade väl velat sälla mig till de långhåriga kulturvetarna
de riktiga \"skatten-i-invandringen-letarna\"
och dom som dricker kinaté och äter franskt
och förhåller sig till Systemet och Normen löst och danskt,

men

Det blir aldrig så roligt som i upplysta dammagasin
och de invandrade grannarna beter sig uppenbart som svin
och undanber sig sjunga folkschansoner och nationalsånger
och odlar inga intressanta frukter på sin balkonger,

så?




Fri vers av Janjohan
Läst 483 gånger
Publicerad 2005-07-08 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan