Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alltför svart dikt för mitt eget bästa, men måste man skriva så måste man ...


Spelar ingen roll

Med vidöppet fönster

sluter jag mig sakta

vinden når aldrig fram

 

en tom skitig flaska

står hånfullt vid min sida

min tysta vän, ensam 

 

den förlorade världen

frågar utifrån igen

har du kommit fram?

 

musiken upprepas

lämnar aldrig sitt spår

 

tonerna känns tomma

frågar inte

 

hur jag mår

 

telefonen ringer

inte till mig

 

det var visst hos grannen

som sluter sig

 

min apokalyps får näring igen

låten börjar om

 

fångas av det svarta ordet

som lockar alltför lätt: 

 

till den enda resa

som faktiskt har ett slut:

 

kom ...




Fri vers av Vilseman
Läst 621 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-02 20:57



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mycket välskaldat av dig!Grattis till placeringen!
2008-07-05

    Lindizz
Berörs av denna starka text, välskrivet.
2008-07-04

  Vilseman
När jag läser den här i efterhand så blir jag mörkrädd, med tårarna rinnande. Hur kan detta ha kommit från mina händer?
2008-07-04

  -Ulla Tilemo- VIP
Nu sitter jag och fryser i värmen, och tårarna rinner.....
Jag känner igen detta. Gud vad jag känner igen det....faaan, vad ont det gör att läsa om hur denna verklighet ser ut. För precis så ser den ut! Din beskrivning är på kornet, så ända in i märgen exakt.
Efter tio helt svarta dygn, har jag kommit igen den här gången. Lite rädd frågar jag mig och när är det nästa omgång. Ibland vet jag inte om det går att orka igenom fler sådana matcher.
Fast kanske ändå, att man blir lite starkare för varje gång, lite, lite starkare
2008-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Vilseman
Vilseman

Mina favoriter
Sagan om kärlek