Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vill också

gardinerna är fördragna
mörkret fyller mina tomma skrivbordslådor
ur mitt smutsiga fönster
dansar skuggorna över mitt trägolv


utanför gråter himlen
vattenytan krusas av en stilla vind
vattenpölarna färgas rosa
av en sol som också ska sova nu
jag vill också sova


bergen sträcker sig upp mot skyn
försöker nå fluffmolnen ovan
och lyckas
horisonten vill inte ta slut
och slutar med oändlighet
jag vill också nå
jag vill inte heller ta slut


en humla sätter sig på en blomma
blomman är stark
och låter humlan sitta där, längst ute på ett blått blad
fastän det måste vara tungt
när blomman gör det ser humlan så lätt ut
fjärilsvingelätt
jag vill också vara stark


morgondaggen ligger i daggkåporna
och doftar skönhet
småfåglarna skriker högt, högt efter mat
spelar inte mätta för att inte väcka
solen som sover
jag vill också kunna skrika


i en vacker värld
lever en frustrerad själ
jag vill också vara vacker




Fri vers av RutigKjol
Läst 587 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-07-02 22:44



Bookmark and Share


  blaite
Mycket vackert. Om en mörk mörk byrålåda..
2010-02-09

  Bängel
vackert!
2009-05-19

  Ingmar Hård VIP
Du är duktig du! Du har känsla för ordens musik.
2009-03-10

    vemod
Underbar!
2008-10-11

  Jorska
"morgondaggen ligger i daggkåporna
och doftar skönhet"

Dina ord smakar! Vet du om det? =)
När ord väcker smakupplevelser har man gjort ett avtryck värt att hylla!

Tack!
2008-10-01

  Svartochvitt
visst har jag kommenterat den här på dikta?

den är helt sjukt fin i vilket fall! <3
2008-08-14

  julia.s
åh, så vackert. så himla jättejättevackert.
(det förvånar mig att du inte fått fler kommentarer)
2008-08-03

  Felzu
Wow, den här dikten är verkligen jätteunderbar!
(Och förlåt att jag också har blivit trög med att kommentera..)
Ju längre ner man scrollar desto vackrare blir hela dikten, jag tycker mer om den för varje ord, varje rad.
Jag tycker aldrig att jag har varit bra på miljöbeskrivningar, typ i noveller och så, miljön är jag aldrig bra på att få fram och jag orkar inte riktigt heller. Men i den här dikten målar du upp hela alltihopa så man ser bilder framför sig, och du liknar hela naturen så otroligt bra med känslor, på något vis.
När jag kom till meningen "jag vill också vara stark", då blev jag kär i den här dikten på riktigt. Det är så otroligt fint skrivet.
Och du slutar den så fint också, "jag vill också vara vacker". Men du är vacker, vet du. Inte för att jag har sett väldigt många bilder på dig, men ändå. Och speciellt vacker är du på insidan :)
Skriv ett meddelande när du hinner, kram <3
2008-07-11

  Bjarne Nordbö
Om du bara är hälften så vacker som du skriver vill jag omedelbart gifta mig med dig.
2008-07-09
  > Nästa text
< Föregående

RutigKjol
RutigKjol

Mina favoriter
En narr i sorgsen takt.