Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Caputan eller kapitalism



När jag va liten fanns det reklam på bussarna

”Man ska kunna bli av med mjäll, utan att håret blir fett”

”använd caputan medtoden”


Nuförtiden så gäller

”man ska kunna bli av med cancer utan svälta ihjäl”

”använd kapital metoden”



FÖR om du inte har kapital, så kommer du att dö

För stordelen cancer mediciner och många behandlingar

Får man betala själv… de är nämligen ”undantagna” från

Receptlistan… eller behandlingen, kostar dej 500 kr om dan

Om den är i annat landsting

Tänk dej resan och 2 dagars behandling

+ medicin för några 1000 kronor, per månad

OM du sjukpensionär, så, räkna med att du inte har råd

Att leva, ja eller att bli frisk…

Sverige, klassamhälle?? Finns de nån som säger emot?

"Folk ska kunna bli av med cancer, utan att bli utblottade" eller?






Fri vers av LassO
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-03 14:25



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Vår nuvarande regering, är ju så oerhört omtänksam, så INGEN enda människa ska behöva vara utanför. Nä fy, bort med UTANFÖRSKAPET, sa han som kallas ´Heilfeld´och skapade oss ett nytt utanförskap för säkerhets skull!
2008-07-04

    *Zenobia*
cancerns gåta fortfarande en gåta, trots all forskning...och ja...man bör nog vara både frisk o välbetald för att orka vara sjuk... ;)
2008-07-03

  anits VIP
Tack för den texten, kämpar
för att få behålla min medicin
tyvärr är jag sjukpensionär
då räknas man inte
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO