Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällsvard

Vidare vinkel än så går inte få
Genom ett prisma silar jag asfaltsintryck
det borde bli optiska reflektioner av detta
men vad vet du om det?

Utanför pågår karnevalen schemaenligt
Det är kvinnokött på menyn har det sagts
det borde ha föranlett mig att iaktta
men vad tjänar det till?

Tid och en ovälkommen huvudvärk stiger på
Redan i farstun synar jag dessa kolportörer
de borde veta hut och köras på porten
men vem blir gladare av det?

Ett telefonsamtal klingade ut nyss
Det hade varit glada nyheter för ett öra
men jag lyssnade halvstrött till Fame Factory
men talaren såg väl inte det?

Genom ett prisma silar jag grodor
En hel släkt har inte kamelerna hemma
de borde bygga hägn för sina kritter
men det är väl för mycket begärt?

Numera klottrar jag bara raktav på maskinen
Det hade varit stiligt att medge annorlunda
klingat poetiskt på nåt vis
men vem blir gladare av lögner?

Asfaltskören?




Fri vers av Janjohan
Läst 369 gånger
Publicerad 2005-07-08 17:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt bra, skulle bara vilja ha in ett ord i första raden så det blev:
Vidare vinkel än så går inte att få
- men det är ju bara en ide förstås.
Hela dikten gör att jag får många bilder i huvudet och tycker den är suvärnt och modigt skriven.
2005-07-08

    Bodil Sandberg
En dikt som glöder av poesi - bravo
2005-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan