Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem vet, om vad och vart... och hur, och varför, om....


ARV eller miljö


Vad är det som säger att jag är den jag är
Vi har aldrig dnakollat
Och om vi skulle kolla, vem vet, för, hur ska man kunna
Se och följa med i den behandlingen av DNA?

Vad vet jag, om de som sägs vara mina föräldrar
Minns ingen födelse
Vem säger sej vara syskon till mej, vilket stöd har de för det
Förutom att de växt upp, i samma familj, som mej

Hur ska jag veta det, jag minns inte när jag föddes
Eller när jag kom ”hem”
Minns yngre syskon
Men det är inte samma sak

Vad har vi egentligen, för bevis för vårt ursprung
Hur ska vi veta, var vi kommer ifrån
För saker kan ju vara relaterade till arvet
Eller miljön, och hur skiljer man dessa
Som att avgöra vilken sida som är viktigast, på ett mynt…




Fri vers av LassO
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-07 01:53



Bookmark and Share


    *Zenobia*
när myntet hamnar på kant (omöjligt, osannolikt eller...?) vilket är viktigast då...? :)

för övrigt har jag varit inne på samma tankegångar....hur VETA säkert? om vi skulle DNA-testa människor....vad skulle då visa sig? o vad skulle det innebära för alla relationer? tänk att kanske få en "ny" mamma eller pappa, "nya" syskon....hmmmm...
2008-07-07

  Childlike Wild
Intressant..
2008-07-07
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO