Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara ord, och hur man kan sakna kyssar sådär förfärligt mycket


en saga utan dess like

Jag tänkte på hur dina kyssar stack mina läppar
som giftiga getingstick
så de pulserade och gjorde mig förgiftat farlig och eldögd

och åren gick och de polerade skorna
och kavajerna tog över landet,
där enhörningar en gång sprang i gräset
och vi skrattade åt livet,
ja, det var länge sedan jag började sakna dina kyssar,

kanske år,
och nu har det liksom byggts upp
och fallit ihop i ett kysslöst antiklimax

utan enhörningar,
väskor,
polerade skor,
eller timglas

och när jag ser dig igen
och du närmar dig
så drar jag mig undan
för lusten har fladdrat ut genom fönstret
och jag kan inte riktigt minnas när eller hur-
bara att den runnit ut ur mig
mellan tårvåta ögonfransar och bort över bergen
där trollen kanske låste in den.

kanske i en guldpläterad bur någonstans
i något berg
bakom några kilometer granar och myrmarker,

och kanske vill det komma hem
och göra mig eldögd igen,
men jag har tappat bort nyckeln
någonstans mellan mina pärmar
din tomma sida av sängen
och solens strålar




Fri vers av Alice Wonderland
Läst 339 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-03 16:20



Bookmark and Share


    Herr.kattFisk
Shit! Passionerat och välformulerat. Eldögd. jag skall lägga det uttrycket på minnet.
2013-07-10

  Bevingad
Fint sammansatta ord om förändring som smyger sig på och om att bli vuxen. :) gillar fantasi kontra verklighet...färgglatt - gråskala. men ändå hopp om att hitta pixlar av färg i vardagen.
2008-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Alice Wonderland
Alice Wonderland