Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ding i bollen?

Tänk dig livet som ett klot. Eller en boll för den delen så gör det inte så ont om du tappar den på tårna. Det finns alltid folk som vill eller är kapabla att betrakta livet. Ingen skulle kunna se det från samma håll som någon annan. Vi skulle alla betrakta det från olika vinklar. Det är klart att det finns de som skulle försöka se det ifrån någon annans perspektiv men då vore det just någon annans perspektiv och inte det man själv är kapabel att se.

Tänk dig att bollen hade en massa prickar ojämt fördelade över ytan. Många skulle då se mönster i prickarna på bollen (eller klotet) Naturligtvis skulle mönsterna se olika ut från olika håll och indelningen av prickarna skulle inte bli det samma.

Så vad kan vi lära oss av det? Jo, vi skulle kunna lära oss av det.




Övriga genrer av Mona*
Läst 310 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-07-03 19:32



Bookmark and Share


  maia
Får tankar till Italo Calvinos "Kosmokomik" där en ensam stackare skriver frågor på plakat, och får svar från andra planeter, genom deras plakat, o så håller det på så...eh...fina tankar gav di mig:)
2008-07-04

  Kristina Wallbing
Javisst! Vi uppfattar världen på olika sätt, utifrån det vi bär med oss i våra ryggsäckar. I mångfaldens rikedom finns mycket att lära! Och frågan är ju VILL vi lära oss?
2008-07-03

  korpfjäder
Ja. Men så är det ju. Vi kan lära oss av det. Det räcker!
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Mona*
Mona*