Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåtelse


En buss på en flygplats

i London

en bomb

död


syster till en av de döda

på besök

i fängelse

bombman


förlåtelse


Hur är det möjligt?
Hur kan man sluta att
ha rätt när man har rätt?

För att leva
För att inte förgås av bitterheten


Så även jag förlät
även om ej så oförlåtligt

Jag blev friare

Men händelsen upprepades
jag insåg att
förändring inte skulle ske

Slutar man förlåta?

Är den tillfällig?
Är den under villkor att det inte händer igen,
eller att vederbörande ångrar sig
eller ber om förlåtelse?

Är förlåtelsen ett evigt arbete
som jag måste upprepa
var gång jag blir ofri?




Prosa av Mona*
Läst 466 gånger
Publicerad 2011-07-05 21:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona*
Mona*