Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minns ni nåt från skolan om häxprocesser, sjönk dom så var dom oskyldiga, men döda, flöt som som var dom skyldiga, men levande... "är du levande så kan du jobba, tills du är död, då slipper du" Försäkrings-Kafka" och "A-Kafka"


Kafka kassorna.


”Tackar du nej till jobb utomlands så blir du avstängd”

”Tackar du ja så riskerar du sänkt pension”

(Kafka kunde inte få till det bättre)

”du ska jobba tills du är död, såna är FK:s regler”

(Jaaa här med....)

Man undrar, vi betalar ju för det här, borde man inte kunna
Undantas från arbetsgivaravgifterna med?
För… varför ska, jag betala, för nåt som inte finns?
En försäkring… vore väl bättre att jag, eller kanske jag
Och 99 av mina vänner, slog oss ihop och sparade
Ifall nån blir sjuk så tar vi av det kapitalet…




Fri vers av LassO
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-04 17:44



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Det sägs att det delas ut 17 miljarder till människor som inte ska ha dem. Jag vet många fler miljarder som människor får utan att ha förtjänat dem! Är det inte snart dags att skrota den slags politik vi har i Sverige.....göra något annat som våra pengar räcker till och inte detta vansinne. Tala om att våra skattepengar rinner mellan fingrarna. Vad kostar en politiker per år? Någon som vet det?
Nu jagar man sjuka människor, förut var det invandrare som kastades ut. Det sägs inte rent ut att det är sjuka människor som får de där 17 miljarderna....man är liksom förtegen om både det ena och det andra.
Är det fler än jag som tycker att vi BORDE GÖRA NÅGOT SNART????
2008-07-04

  anits VIP
Den var bra
2008-07-04

  Larz Gustafsson VIP
"A-KAFKA"!!!
Oslagbart!
2008-07-04
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO