Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längst bak i kyrkan



Längst bak
i kyrkan
satte hon sig

Hon mötte
ingens blick

såg ner
på sina händer

Alla visste
att hon inte var
Guds bästa barn

Ingen satte sig
bredvid henne

jag tänkte tanken
men gick vidare

Vid nattvarden
hamnade vi
bredvid varandra

delade bröd och vin

i den stunden

blev hon min syster






Fri vers av Michaela Dutius
Läst 666 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-07-05 13:12



Bookmark and Share


  Blebb
Aj så vackert. Synd bara att det ska behöva ta till nattvarden...


(förresten är väl ingen av OSS Guds bästa barn...)
2008-07-19

  Bibbi VIP
"De första skola vara de sista och de sista de första". Matt.19:30 kom för mig här.
Applåd och bokmärke.
2008-07-14

    ingvar VIP
Ja, nattvarden raserar barriärerna men ordet "gå först och förlik dig med din broder" gäller ju också dag. Som allid skriver Du bra.
2008-07-07

  Maria T
Jag blir rörd.
Mycket vacker dikt
2008-07-05

  Yvonne
Vackert skrivet. Det sägs enligt ordspråket att ibland blir även f-n religiös och masar sig till kyrkan. Så man skall inte döma. Applåd för den här dikten.
2008-07-05

  Kalle.O
Underbart!!
2008-07-05

  Lena K Nilsson VIP
Tänkvärd och mycket fin!
2008-07-05

  Larz Gustafsson VIP
Tanken går till Majken Johansson.

Själv är jag ett svart får, men dock ett får.
2008-07-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Nåden, sägs
vara den allra
bästa vården...
Ge och få!
*********
2008-07-05

  Bjarne Nordbö
Vilken stund. Ryser.
2008-07-05

  Sofie Viktoria
Ett vackert möte.
2008-07-05

  anits VIP
Underbart vackert
2008-07-05

  devilsangel
Underbart! Kanske inte Guds bästa barn utåt men säkert finare än många där innanför...
2008-07-05

  korpfjäder
Den där måltiden...
så länge den måltiden delas finns det hopp för människorna.
2008-07-05

  Il poeta della luna
Stark och vacker!
Tänkvärd och bara helt underbar!
Jag gillar hur texten skiftar i känsla,
i syn och i nerv!
Jag måste gilla - du tvingade mig(!)
tack för det *ler*

Patrik [min senaste text söker läsare]
2008-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius