Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spelerskan och de tysta tonerna

Fiolen låg i en kasse från Ica med tryck om nå´t sponsrat fotbollslag

Påsen var ännu inte funnen

Spelerskan med det nattliga uttrycket runt mun och ögon

hade offrat den när händerna dog

 

På ett oanvänt elskåp lade hon den

vid ingången till gränden

där allt bytt spår så många gånger

 

Spelerskan i allas ögon

Spelerskan i ingens

väntade troget den sommaren

i sitt härdade hem sex våningar upp med utsikt

rakt in i gränden

 

I sin förvissade väntan

rullade hon cigarettpapper med fötterna

Hon lyssnade till övertoner

och djupaste oktaver

I ljuden från bussar barnskrik och turisttrötta åsnor

glödde hon samman nya verk

 

Allt i väntan på att få dem spelade

av någon

i gränden

av murbruk

blommor

sönderfallna bord

i händelsernas hela tiden utanför

där allt väsentligt bytt spår och hänt

Där kaffet doftade lika gott

som stadens lugnaste

och mest omstörtande

akustik




Fri vers av vissla
Läst 388 gånger
Publicerad 2005-07-09 13:57



Bookmark and Share


  nicklas ekström
kan vara långt ute och cykla blåhjuling nu men ... stundtals känns den som stadens konkreta musik ... den som man bara hör om man lyssnar efter den ...
2005-07-22
  > Nästa text
< Föregående

vissla
vissla