Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är riktigt, riktigt arg på verkligheten i brist på andra mål. Tråkigt bara när ilskan inte har en chans.


Ljudlös explosion

Jag är förbannad

på något stort

alldeles övermäktigt

 

något riktigt fegt

ger mig ingen chans

flyr alla mina anfall

 

om jag kunde slå

träffar bara luften

träffar ingenstans

 

drömmen som var

retar med sin verklighet

flyttar inte ett steg

 

kärleken som tar

alltför gärna ger

utan resonemang

 

livet frågar inte

vet alltid sanningen

lämnar mig alltid kvar

 

en kostnad för mycket

en outtalad olaglig ränta

bunden vid mitt hjärta

 

historien som har sin början

så självklar, så enkel

lämnar inget kvar

 

sanningen utan alternativ

jagar mig lätt

fångad i dess hårda armlösa famn

 

slut på kraft, slut på mål

 

åter reträtt i kvällen

i livets skyttegrav




Fri vers av Vilseman
Läst 522 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-05 23:11



Bookmark and Share


  jokerdam
jättebra !
2008-09-25

  -Ulla Tilemo- VIP
Väldigt bra komponerad text. Bra att den var så lättläst för det är ett riktigt svårt ämne att läsa om. Den oförsonliga sanningen om livets skyttegrav. Allt är uttömt. Kanske ilskan är chansen till liv, även om den fäktar i luften. Bättre det än apatisk förlamning. Tänker jag efter att ha läst texten flera gånger. Den är verkligen beskrivande. Och tillståndet är mig väldigt väl bekant!!!! Bokmärker för att läsa när nästa "pärs" får mig att dyka ner igen.
2008-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Vilseman
Vilseman

Mina favoriter
Sagan om kärlek