Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du är underbar


farmor



Hämta en kanna kaffe och sjung för mig.
Jag skriver små lappar med låtar.
Dra sedan lappar, jag sjunger med dig.
Vi sjunger om sommar och båtar.

Rastar du hunden, mitt barnbarn snälla.
Han måste få rastas en stund.
Utan promenad kommer han fortsätta skälla,
och då blir natten utan en blund.

Nappa min haka, håret växer så fort.
Jag ser ut som skäggiga tanten.
Tar du upp efter hunden jag ser en lort,
du kan låna arbetarhandsken.

Nu är jag så trött efter sånger och vin,
jag skall se vad tablån har att visa.
Älskade barnbarn du är så fin,
när solnedgången får dig att kisa.

God natt kära barnbarn nu somar jag in,
men du finns i drömmen om natten.
Kolla i byrolådan, den asken är din,
du minns när jag berättade om skatten.

Jag öppnade asken och såg ett porträtt,
och tjejen på fotot var jag.
Det visade sig att hon hade rätt,
största skatten hennes liv var jag.




Fri vers av Michaela Förne
Läst 365 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-08 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michaela Förne
Michaela Förne