Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland skall man nog bara vara tacksam


Se på mig




Jag har ingen stor historia,
ingen lyx att skryta om.
Det finns änglar utan gloria,
och jag är en av dom.

Jag har sårat dem som sårat.
Jag har älskat någon bland.
Många kinder har jag fårat,
i sorg av brustna band.

Jag har svikit många vänner.
Många vänner har svikit mig.
Trots att sveken ännu bränner,
kan jag aldrig säga nej.

Se på mig nu. Jag lever ganska väl.
Se på mig nu, fastän jag hade mina skäl att ge upp.
Se på mig, nu har jag tagit asnvar och jag ler.

Många gånger har folk pekat.
Sagt att jag var inget värd.
Många gånger har folk nekat,
att släppa in mig i deras värld.

Jag förbannar Engdahl på soc.
Som gjorde mitt liv så surt.
Hon var inte alls som oss,
men så fick hon gå tillslut.

Mitt samvete skall renas.
Mitt ok skall lätta snart.
Snart skal jag nog förens,
med skulden och dess hat.

Men, se på mig nu. Jag lever och mår bra.
Se på mig nu, fastän jag hade allt jag velat ha,
så såg jag inte dig, vilken tur att du såg mig.







Fri vers av Michaela Förne
Läst 426 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-09 13:58



Bookmark and Share


  Hanni
Bra!
2008-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Förne
Michaela Förne