Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Korrigering.


Norrländska Tjernobyl-monster

Nu ska du få massor att sätta tänderna i.

I Norrland då det är mycket därifrån.

Psykopater skulle ju funka,
vampyrer gillar jag på ett sätt.

Men jag plitar ned:
du har stora friheter till modifiering;
grundtanken är två eller tre skurkar
flyr uppåt i landet efter ett rån.

(Det är befogat att skurkar håller i vapen hela tiden.
På så vis saknas inte logik;
kanske är de deserterade militärer.)

Vad ska det vara för monster?
Tjernobyl? Svenska motsvarigheter till Leatherface?

Gömmer sig hos ett äldre par,
ligger lågt några dagar;
problemet är bara att paret ruvar på en mörk hemlighet.
Snart visar det sig att skurkarna hamnat
hos något värre än polisen.
Byborna är mutanter efter Tjernobylnedfall.
Hela byn blöder kön och springer sekt som tackar
den radioaktiva guden för sina gåvor
planerar att spränga resten av Sverige
med en atombomb för att hylla sin gud.
Bomben bor i kyrkan, var skulle den annars bo?
Allt sprängs och en slutstrid utkämpas i ruinstaden.
Det är här vi inte alls vet vad som ska ske.


Slänger in en norrländsk polis,
en hård Texas State Trooper.

Skurkarna ställer till med bråk på en vägsylta.

När vändningen/monstren kommer skrattar vi,
blir icke förbannade över den socialrealistiska
skildringen av brottslingar idag störs av det ockulta.

Ondska och slapstick.




Fri vers av isidore
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-10 00:09



Bookmark and Share


  Frederick
Tjobalo. Jag har läst en del från dig & måste säga att det jag har läst är äckligt bra.
Gör Sverige en tjänst och ge ut en bok för helvete! ;)
2008-07-17
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore