Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dada

Den sakliga agonin skrämmer er alla
till skadelystna små barn
till grader som räds toaletten
till den fulla rätten
till den gulbruna kinesiska avföringen
fastnar längs lårens svettiga insidor;
små primater, stinker som pirater

Större knytnävar krävs i sanningens namn
för att sänka allt en centimeter i taget
ner till giljotinernas lysande dilemma
som pryder törneklädda huvuden
i nya förhudar vid soluppgången
blå och skitigt trasig, förhudens lexikaliska
deduktion, jag tror och hoppas att jag
och min enda vän går fria när det gäller.

Skammen och skulden
inte bara över akten i sig
fysionomins mest groteska tjutande kött
manirunkande offer, att få en rockas lilla giftiga
spets i skitmynningen skall tydligen kittla
som turkisk peppar i badet, då kan man även
när man skakar hand med sig själv
tänka sig in i sitt rövhål.




Fri vers av isidore
Läst 401 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-11 21:56



Bookmark and Share


    Murphy
jag tror nästan dadaisterna hade blivit avundsjuka, de skriva inte lika vackert utan innebörd.
2008-07-24

    hari lee
du dansar fram metaforerna som fjärilar men gadden som stinger är en skorpions, great poetry värd namnet i titeln
2008-07-14

  mayhem and order
"Större knytnävar krävs i sanningens namn
för att sänka allt en centimeter i taget
ner till giljotinernas lysande dilemma
som pryder törneklädda huvuden
i nya förhudar vid soluppgången"

- aaaah, DU....kommentar överflödig men så bra DU är!
2008-07-13

    Iza
Shit!

va bra.
2008-07-11
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore