Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
3:e versionen av nattlig ritt. 1 Natllig ritt 2 Rid i natt 3 Ritt genom natt


Ritt genom natt

När solen flytt vår nordliga sfär
anfaller natt med sin ondskas här
skuggor ska härska i mörkan natt
då jordens skugga gjort månen matt.

Svartaste svart du förblindar min syn
då molnfiltar täcka stjärnor i skyn
en utsträckt hand går ej att se
vad ska nu i ondskans natt ske?

Du fasas natt så hotfullt skrämmande
där ljusets sken ter sig så främmande.
Vem ska rida mig genom drömmarna,
vilken mara håller i tömmarna?

Mitt slutna öga ser mer än ett vaket
då avklätt mörker smeka det naket
ångestens ritt går över fasans land
till galopp jag sporras i marans hand.

Just som avgrundens monstrum ryta
marans mod uti drömlandet tryta
ursinnigt vänder färden tillbaka
fålen hon rider rista och skaka.

Jag darrar i sömnen av rittens sträck
när maran flyr in i nattens beck
skuggors skara i gryning vekna
då nattens välde i dagsljus blekna.

© Boa Berg
2005-03-13
05:12




Fri vers av Boa Berg
Läst 417 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-12 07:19



Bookmark and Share


  Aurelio
Stark dikt, en av dina bästa – och det vill inte säga lite, det!
2008-07-12

  VildLilja
Otroligt snygga och dramatiska rimm. Jag läser med spänning varje rad. Underbart!
2008-07-12

    Bodil Sandberg
Förbaskat snyggt Boa...hur de uppbragta känslor flöda genom raderna..den värsta mardröm anas...underbart dramatiskt med rim och passion!!!!
2008-07-12

  Larz Gustafsson VIP
Mar-drömmar...
De är märkliga. I all sin förföriska extas.

Skönt att det fortfarande finns folk som skriver på rim.
2008-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg