Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet in på bara mässingen.


Näck igen?


Har du tänkt på att du är näck?
Näck under skjorta, krage, sed, och smäck?
Tänkte väl det, du har gått på illusionen.
Skrapar triss om helgen och väntar på miljonen. Fanfar!
Djävulens bokhållare räknar dina dar.

Har du tänkt på att allt är uselt hö?
Och att fruset ruttet kött, luktar vid tö?
Tänkte väl det, du döljer dina passioner.
För uselt brygd sprit och för större meloner. Fanfar!
Hin håle räknar vad du har.

Har du tänkt på att allt är en scen?
Att du kryper på ett podium mellan showkvinnors ben?
Tänkte väl det, du tror på osynlighet.
Bli räddad av din charm och diplomatisk immunitet. Fanfar!
Maken till lättlurad karl.

Har du tänkt på att du står sist i kön?
De kostymerade stirrar och kommenterar dit kön
Tänkte väl det, du varseblir rent selektivt.
Blundar för faktum, panikslaget och intensivt. Fanfar!
Maken till kroppshydda han har!

Har du tänkt på att du är utan kläder?
Att Aktuellt lovat åska och sämre väder?
Tänkte väl det, du är ett frö för vinden. Fanfar!
Låt Djävulen torka den våta kinden.

Har du sett till att se om ditt hus?
Försäkrat dig om att du flyr in i hälsosamma rus?
Tänkte väl det, din lever klämtar. Fanfar!
Doktor Döden är ensam kvar.




Fri vers av Janjohan
Läst 353 gånger
Publicerad 2005-07-11 16:02



Bookmark and Share


  Kapten M.
Jag gillar verkligen den värld du skapar i dina texter. Poetisk kraft!
2005-07-12

    Bodil Sandberg
Härligt rimmat och leder till eftertanke
2005-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan