Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tycker att samarbetet verkligen blev bra, gå inte på pumpen.


ögat i molnet och den döda kärlekens glaskropp (skriven tillsammans med somnambul )

han tände lyktor i den mörka dimman
när blodet rann ur träkolskroppen
en gråtande staty på badrumsgolvet
venerna som spred sina sista ljuspunkter
över de skuggformade porslinsfossilernas
profetia, lever i en lånad tid
timglasets deliriska falkblick flyr
människans kontrakt genom springorna i själen
sprickorna där det sakrala vattnet rann
genom det heliga kärlets ekande tomhet
ett sprucket och malätet huvud med ögon som öppnar sig inåt
mot mörkret innanför, dörrar som inte leder någonstans
när solen går ner är månen som en sovande istapp
i ett nyfött rött hjärta, omloppet stiger ur aurans aorta
det ozonvita ljuset vibrerar från pannan
försvinner i den svarta solen, gör korstecknet med gula fingrar
den brinnande ciggaretten bränner stora hål i materiens maskin
öppnar det tredje ögat med en korkskruv
den vidriga viljan sprider sig som eld genom blodet
ut springer ljuset, in kliver mörkrets myllrande
tröstlöst tonlösa akustik
smeker fram ljudet ur det döda barnets mun
ett leende som inte går att tvätta bort
kysser våldsamt tromben av känslor
hjärnrytmen skälver vid den sista anhalten
där fostervattnet möter havet




Fri vers av isidore
Läst 348 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-13 19:18



Bookmark and Share


  isidore
Det är så jävla bra poesi, så ja, vi fuskade.
2008-07-15

  inutimonster
men det är ju nästan fusk att båda la ut den, tävlar ni om vem som får mest respons oder was? haha. jag gillade det, hur som.
2008-07-14

  mayhem and order
mer luft i texten men hell hell sånt tätt ordande. me like-you did good...med lr utan röka;-)
2008-07-14

    hari lee
helt lysande, sataniskt väl sammanvävd matta av undergång födelse liv.. ja allt.. det flyter på som oljade vågor..
2008-07-14

  isidore
Cracknega? Jag tror det är datorn som stavat fel, vi rökte meth igår
2008-07-14

  Tess the mess
Alltså. massor av vackra formlueringar i en sjukt ordtät, om ni fattar vad jag menar? Långa-ord-tät, mest kanske.
För att få ut det bästa av all genialitet så borde layouten kanske innehålla lite mer rymd.
men anyway. det här har ni gjort bra göbbar.

"ett sprucket och malätet huvud med ögon som öppnar sig inåt
mot mörkret innanför, dörrar som inte leder någonstans"
-gillar
2008-07-13

  isidore
Sorry, men vi kan ju kommentera själva.
jag tycker:
"rycker du käringens väska så sparkar jag gubben i ryggen"
2008-07-13

  camillala
jättefint skrivit
verkligen!
2008-07-13
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore