Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barns tindrande ögon


I ett barns tindrande ögon

skrattet och leendet

allt förs in i ett nytt skeende

Ett barn som vilar tryggt och
stilla.....

Skyddas varsamt av moderns
famn

Tränas varsamt framåt

av en ödmjuk hand

som vill det bästa ta fram.

Ett litet barn som vilar tryggt
och stilla

Skyddas mot allt som vill illa

Ett barns tindrande ögon

smälter det hårdaste
hjärta

och ger glädje i all smärta.









Fri vers av Margithe VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-13 21:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Så underbart att ta fram det bästa!
Mycket ömsint och varm beskrivning av barnuppfostran.
2008-07-14

  Elaine.S VIP
Ömsint och kärleksfullt ...
2008-07-14

  Rolfsdotter
stillsamt vackert! Kram backsippan
2008-07-14

  lyckeli
mjukt och skönt och vackert....
2008-07-13

  Maria T
Stjärneögon
Ljuvligt vacker poesi
2008-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Margithe
Margithe VIP