Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Männsikor fast olika

Bristen på syre får hjärnan att koka,
på brokiga stigar i Tunisiens öken.
En sten, ett hav av sand,
men om man kisar ser man vad som helst.


Bergsfolket agar och klagar,
och kamelerna dricker sig mätta.
Allt mellan berg och dal,
i solen och gasset.

En beduinmamma passerar,
tillkommer på andra sidan.
Hennes kropp grävs ned,
under burkan rinner tårar på dottern.

Tytnad...


Natten kommer och skrik,
med skriken kommer panik.
Kemeler syns springa, mellan
rövare och vinterna besparing är borta.

Tre stjärnor balanserar på valvet,
och ormarna vilar under marken.
Någonstans mitt i mellan syns eldar och,
jag vet att vi alltid kommer vara olika.




Fri vers av Michaela Förne
Läst 371 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-14 15:56



Bookmark and Share


  Don Jorgé
Vilket härligt omväxlande språk du använder. Mycket bra skrivet.
2008-07-14

  Il poeta della luna
En duktigt poetad text!
Där du verkligen förmedlar,
både bilder och känsla!
Jag gillar!
Gillar utfomning och uppbyggnad!

Patrik [läs gärna någon av mina senaste]
2008-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Förne
Michaela Förne