Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du bor i Förändring


Människobarn

du bor
i ständig Förändring

och det är där
du ska
känna dig hemma

Om du klamrar dig fast
vid det
som kallas nu
försvinner det
som sanden
mellan dina fingrar
och blir
förflutet

hemlösa driver vi
om vi inte
hittar roten
i nuet




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 570 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-07-16 11:33



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Detta talar starkt till mig just nu! Tack!!
2008-07-26

  Vilsen Annette-hittar vägen
Så otroligt bra!
Och viktigt! Gratulerar dig! :)
2008-07-20

  Mona*
Jag sitter här och applåderar. Härligt!
2008-07-20

  Maria Zena Viklund
fantastiskt skrivet, applåd o bokmärke, det enda jag reflekterade över var att jag läste själv in rodret i stället för roten ler.
2008-07-20

    forskaren
rotfasta var mänskorna

rotlösa är människorna

nästan
2008-07-19

  Jonas Carlsson
Det är kloka ord du rör dig med, väl värda att tänka efter på.
2008-07-18

  Teresia Ridell
mm ska en konst till att leva..finna roten i nuet låter väldigt klokt. Snyggt o vist snidat !
2008-07-18

  devilsangel
Vackra, kloka ord som alltid...
2008-07-18

  berxper
Så tänkvärt klokt...
Jag tar verkligen till mig detta.
Jättebra!!!
2008-07-18

  Yvonne
Sanna och tänkvärda rader. Det är alltid förändring på gång.
2008-07-17

  L.byström
filosofisk, sann och vacker! tack.
2008-07-17

  Larz Gustafsson VIP
Rötter behövs.
Och ett fundament.
En grund.
2008-07-17

  Elaine.S VIP
Läser och tar till mig orden...som visdomsord att komma ihåg när förändringar kommer....bokmärks och applåderas.
2008-07-17

  Kalle.O
Oj, så bra beskrivet!!
Bokmärker...
2008-07-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Förankring
runtomkring
ger livet bättre
och godare beting!
Rätt och gott skrivet!
Du vet det rätta i livet!
Bra att Du finns, när vi
går vilse i klivet!!!!!!!
*******************
2008-07-17

    © Birgitta Wäppling VIP
Tänkvärda och insiktsfulla rader!
Applåd!

""....försvinner det
som sanden
mellan dina fingrar
och blir
förflutet

hemlösa driver vi
om vi inte
hittar roten
i nuet"
2008-07-16

  rebecca d
hemlösa driver vi
om vi inte
hittar roten
i nuet


bara den strofen är en dikt, menar att redan den strofen uttrycker allt...
2008-07-16

    Ken Cassel
Puss o kram
Du är helt underbar
Alla bor vi i en förändring
Vart sjunde är har vi bytt ut alla våra hudceller
Ganska så fantastiskt
Eller hur

Kramar i massor
2008-07-16

  Rachel Roth
"du bor i ständig förändring"
det tar jag till mig; och visst
om man bara kunde släppa taget
och flyta med...
2008-07-16

  Hannadraken
Så bra tänkt och så vackert uttryckt!
2008-07-16

  korpfjäder
Kan bara stämma in i de orden. Nu. Och nu. och Nu.
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius