Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutna ögon

Varför slår inte blixten ner i det lilla ljuset
i de intressen som finns kvar?

Strosade
som Genet-matrosen
flöt kvarter häråt
vidare och däråt.

För mycket asfalt
för lite pumpande hjärtan
jag vill att du skall äta mig
och jag säger
hej verklighet

vi ses väl inte igen.

Kanske det, sa den
vad bringar mig denna lycka?
Å, hjärtebarn, du får bida din tid
precis som jag, jag är verklighet
jag är tiden, vad tror du jag bidar?
Jag har inget sinne, men allt har ett
ok att bära.

Jag vet inte
hjälp - för
jag vill inte.

Luften allt tyngre, blåsvart
i drömmen, förförd
buren av toner
mot förnimmelsens valv
av hänförelse,
intet, intet, intet
så långt de slutna ögonen kunde nå.




Fri vers av isidore
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-19 00:10



Bookmark and Share


  isidore
Jag håller med, det blev väldigt torftigt, hjärnstormen har varit konstant den senaste tiden så jag får ingen ordning på orden.
2008-07-19

  Ulf Popeno
Jag vill tro att det här är splitter ifrån en hjärnstorm, filtrerat genom ett språk, i mina ögon torftigt, men vad ska vi göra, vi stackars svenskar. Men, i stormens öga ser jag en kärna av vilja, ja smärta och tanke. The hardcore soul. Och glimten av det är ett av livets stora ögonblick.
2008-07-19

    Trast
Fint strukturerad kring ögon och ljus.
2008-07-19
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore