Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom och vaka med mig







Kom och vaka
med mig i natten
tala med mig
i tysta timmar

när dagens lykta
är släckt


Låt oss känna oss
lite starka
och kloka

och prata om allt
som var

Kom
sitt vid min sida
håll min hand i din

medan vi talar om
kärlek som ingen
kan döda

om tiden som
gärna går vill

om att dö
är detsamma
som att födas

att vi mänskor
är mer än den jord
vi bor på

att vi bär en gnista
av eld
och av luft

Kom och vaka
med mig i natten
en stund av en evighet



















Fri vers av Michaela Dutius
Läst 318 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-07-19 12:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Den beredvilligheten må vi sträva efter att ha när någon behöver mig.
Applåd och bokmärke.
2008-07-28

  papessa
så fint och stämningsfullt och mycket djupa saker att tala om med en själsfrände
2008-07-26

  drakbruden VIP
Stilla, mjuk och vacker.
2008-07-22

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

Mjuk, följsam, eftertanke... Precis det jag gillar! Hälsar vännen Fredrik
2008-07-20

  Maria T
Att få sitta hos någon
kanske mycket sjuk
medmänninsa är stort
mycket stort.
Mycket finständ dikt
2008-07-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag är vid Din sida, i
glädjen och i sorgen
den oanade vida, mot
hoppet, skall vi, med våra
tankar fördubblade kila,
för just sådana, är ju
vi två, så goda på
att smida... .. .
2008-07-19

  Yvonne
Mycket vacker dikt. Stor applåd.
2008-07-19

    forskaren
kommer... som bön

gärna
2008-07-19

  korpfjäder
Din bön skulle kunnat vara min - att få vaka med någon genom tysta timmar....
2008-07-19

  Rolfsdotter
Vackert! Kram Backsippan
2008-07-19

  friheten
Så underbar skriven! Gillar den mkt!
2008-07-19

  Hildegun Relefors
tycker precis som Jonas, härlig känsla och diktning!
2008-07-19

  Jonas Carlsson
Att invänta möte som är instämt med Döden var, är och förblir kanske den mest ärliga stunden en människa får uppleva.
Att vaka, ge utav hela sitt jag, till en människa vars närvaro snart skall bytas mot frånvaro är en osjälvisk, vacker handling.
Bra, mycket bra skrivet, med en djupare början, där djupet är bibehållet igenom hela texten enda fram till slutet. Mycket bra skrivet.
2008-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius