Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stora lilla flicka II


Stora lilla flicka


aldrig fick du vara barn
tyngd av ansvar
blev du stor, så ung


Du varit så duktig
i livets skola
så många läxor du lärt
så många lektioner du givit


Nu är tid att slänga
ansvarets tunga mantel
att ge dig ut i livet utan bördor
att leka, dansa, skratta, älska, älskas


Du stora lilla duktiga flicka
som överlevt allt svårt,
som gjort dig den du är
Nu är livet ditt, att levas




Fri vers av Nic
Läst 187 gånger
Publicerad 2005-07-13 16:07



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Tycker mycket om den här dikten för att den talar till läsaren på ett försiktigt avvaktande sätt..lite sorgset..skapar mycket känslor
2005-07-13

  stella
Så här bra kan det beskrivas-när liten måste vara stor. Gillar speciellt slutklämmen; som gjort dig den du är...Bra!
2005-07-13

    Sara Se
Blir både glad och lite ledsen när jag läser det här.
Ibland gör man så mycket som man inte borde behöva göra. Man tar för mycket ansvar bara för att vara andra till lags.
Din beskrivning av att släppa alla krav är härlig!
2005-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic