Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kampsång för miljön


För vår jord

Låt oss vårda vår jord med dess rika natur,
låt oss kämpa för miljö,
med de sinnen vi har och de gåvor vi fått
för hav och varje sjö.
I den kamp som vi för, varje kvinna och man,
varje blyg skogsamatör,
kan bidra med mer, kan ge sin del
för att jorden ska bli hel.

Varje skit som här finns kan vi rensa ut
från vår sköna vackra natur.
Varje orenad zon kan bli fin i var jon
med kloka beslut.
I den kamp som vi för, varje kvinna och man
varje blyg skogsamatör,
kan bidra med mer, kan ge sin del
för att jorden ska bli hel.

Våran jord blå och röd kan behöva vårt stöd
i sin strid för liv och bröd,
men vi har kort om tid, vi kan ändra det än
för att hindra nöd och död.
I den kamp som vi för, varje kvinna och man,
varje blyg skogsamatör,
kan bidra med mer, kan ge sin del
för att jorden ska bli hel.

För vår jord, på vår jord,
ja. tro mej på mitt ord!
vi kan bidra med mer
vi kan ge vår del
för att jorden ska bli hel!




Fri vers av Ove Arfwedsson
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-20 14:47



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
En uppmaning alla
borde ta till sig direkt
fullt ut, absolut, annars
tar det direkt på oss slut!
Mycket bra och rätt skrivet!
2008-07-23

  Night Soul Woman
Vackert skrivet:)
*applåd*och*bokmärkes*
Tack för en finfin läsning!
2008-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson