Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På något skruvat sett kan människor likna sig med naturen... Men kom igen, hur många plastikoperationer någon människa än gör går det inte att mäta sig mot en sjö i solnedgången eller spindelväv på morgonen med daggdroppar och solens första strålar som f


Droppe, blomma, låga eller moln?


Vatten... vilt, farligt och går inte att stoppa
om man inte använder 50 ton betong men det fungerar inte alltid...

Vatten... vattendroppar i miljontals,
ingen vet vad alla ska användas till men ändå behövs alla...

Vatten... följer en bestämd fåra i jorden
men den kan bryta sig fri och flyta vart den vill...

Vatten... renhet i sitt ess så oförstört men något som alltid funnits
fast tyvärr med fel blanding blir det renaste vattnet mörkt...

Jorden... växande, rogivande & evig
försök förstöra jorden, den ger bara igen...

Jorden... förödande, farlig & nyckfull
ingen vet vad den kan göra, den gör bara...

Jorden... fri, obesvärad & sin egen
gräv hur mycket ni vill, det kommer bara jord...

Jorden... förolämpad & missuppfattad
såld till högstbjudande idiot, ingen äger jorden


Elden... farlig, förförande & förödande
bränner allt i sin väg förstör allt, men visst är den vacker?

Elden... lugnande, berusande, fortfarande & farlig
lågorna som dansar, skinande färger, men akta hande...

Elden... ostoppbar, egen & fri
försök stoppa den och du får problem...

Elden... nyckfull & magisk
ur askan föds alltid något nytt, något bättre...


Luften... nödvändig & hjälpsam
vi behöver luften, när vi 'flyger' och andas

Luften... evig (hoppas jag) & fri
alltid funnits här och inget kan kontrollera den...

Luften... farlig & förstörande
när dem kommer upp i kraft är det bara börja be om livet...

Luften... sin egen och inget man köper
du kan aldrig fånga luften, den flyger mellan dina fingrar och skrattar...

Så mina damer och herrar nu komemr frågan...
Är Du droppe, blomma, låga eller moln?




Fri vers av Sikska
Läst 221 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-20 16:01



Bookmark and Share


  Fraj
Filosofiskt Sofie! Fint skrivet, jag gillar! ;D Kram!
2008-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska