Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du har klappat på många portar





Du har klappat
på många portar
och vandrat på
törniga stigar

nu sitter du här
tandlös
smutsig och trött

Du

som kom som en gåva
ett skört paket


gåvans mottagare
insåg inte
vilket dyrbart paket
som lagts i hennes famn


Du sändes
genast vidare
till ny adress
eftersändes
och eftersändes,

återsändes
och eftersändes.

Hårda händer
slet i det som var ömtåligt
utan att upptäcka
gåvan

Nu sitter du här
trasig
uppgiven
på samlingsadressen
för gåvopaket

utan adress




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 321 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-07-21 18:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med SingMaria här.
Applåd och bokmärke.
2008-07-28

  papessa
en människa som forslas runt som ett paket så tragiskt ångestfyllt att tänka sig hur livet kommer att bli
2008-07-26

    Skymningens Miia
Ett liv är verkligen en dyr gåva från Gud som du skriver.

Man sade ju i bibeln att inte förrän ens sinne var som ett barns kunde man komma in i himlens rike, då undrar man ju hur man kan förstöra ett barn när de betyder så mycket för Gud.
... Hur arg blir inte gud då...?
2008-07-24

    Maria Malm
Dessa stackars barn som forslas runt till olika adresser..berörande..
2008-07-23

  ~~*MariamAurore*~~
Vilken underbar dikt
den talar mer än tusen ord
berättar mer än miljoner
berättelser

sluta aldrig skirva

kram BOKMÄRKER
2008-07-22

  Sofie Viktoria
Ser framför mig ett barn som föräldrarna inte ville ha eller hade förmåga att vårda. Skickad från familj till familj och trasigare för varje nytt hem. Din dikt gör ont i mig. Berörd.
2008-07-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Minsta lilla knyte
kan va ett gott byte
om rätta tråden
knyts upp då
då kan man få
det allra bästa då!
Tänkvärt skrivet!
****************
2008-07-21

  Johan Bergstjärna VIP
bara att öppna sej själv med ömma varsamma händer, och sen skaffa sej en adress!
2008-07-21

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

Gillar mycket dina metaforer och budskapet i denna dikt. Hälsar vännen Fredrik
2008-07-21

  Larz Gustafsson VIP
Så missbrukade och missförstådda kan människor bli i detta ytliga samhälle som styrs av reptilhjärnan och materialismen.
2008-07-21

  Åsa Gustavsson VIP
Sliten, så liten och sliten.
Vilken underbar dikt!
2008-07-21

    forskaren
känslig insiktbeskrivning...
2008-07-21

  Gunwale VIP
Om hur livet far fram med oss... Inte utan att man blir berörd!! Mycket fint skrivet.
2008-07-21

  Night Soul Woman
Bra skrivet!Man kan inte sluta läsa! Tack för en underbar läsning!!! *applåder*
2008-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius