Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad jag menar med denna dikten
är att vi borde sträcka ut handen
mot varandra oftare



Pojken som vandrar i natten

Pojken som vandrar längs
gatan i trasor och lump
med skon så nött
som själens rum

pojken som sover
i grändens smuts
som gråter i rännstenens famn
pojken som hungern skakat
och ruskat

pojken som vandrar
under månens lykta
säg inte stackars barn
som natten vaggar
säg inte arma fattiga barn
som ingen har i livet

 

det ger honom ingen
klädnad ,det ger honom
ingen trygghet
det mättar inte  hans
hungriga själ
hans  mage är ännu tom

lägg en slant i hans
sargade hatt
ge honom handen
och säg:
jag ska rädda dig undan
detta ,undan hunger
och sorger mitt barn

det ger honom pusselbitar
av livet åter
det räddar honom
från den mörka natten

från den kalla handen
från frostens blåst
från hungern och tårarna

ge honom livet
ge hans  dagar färger åter
ljuset i mörkernatten
gåvan att åter lita

det är det hans  själ
behöver

 




Fri vers av ~~*MariamAurore*~~
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-22 03:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

~~*MariamAurore*~~
~~*MariamAurore*~~