Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se upp här kommer en halvblind kvinna!

Skuggor utan ansikte
röra sig på gatan,

ser,
utan att se,

Säger Hej!
men tar miste
skyndar att le.

Mörkret faller sakta
smyger fram,
virrar, letar och mot ljuset stretar.
Inte snubbla, akta, akta

Fram med vita käppen

Rak i ryggen,

titta rakt på,

pendla käpp, pendla på,

sov lilla vän trygg i bärselen ,
strax är mamma hemma,

fokusera nu igen,

rak i onda ryggen,

och bort med grinet ifrån läppen

Se upp!
för här kommer en halvblind kvinna.
Det syns ej.

Hoppsan!
Jag såg dej,
men inte din hund
menade inte att den trampa
ville inte att den ska lida.
Tar det sen en stund
innan jag hälsar på vännen
vid din sida
så förlåt om igen
Jag såg Dej,
men inte din vännina.

Går och handlar,
tar fram min lilla lupp,
vill Se det lägsta priset
köper till sist en rutten sallad, lite bröd och några brända mandlar.








Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 316 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-22 09:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion