Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tackar min skrivarvän JJ för förhandsläsning och tips under skrivandet av denna dikt! /Sunnanvind


Salar av ensamhet



I salar av ensamhet har jag vandrat
Ekande tomma salar av vackra attribut

I salar där jag använt etikett som vett
Men inom mig känt en lust att bara släppa allt

I sammanhang där jag lydigt nigit och tackat
Förstått att hålla igen och bara vara nöjd

I ett strävande framåt med livet som insats
Gavs skenet av att allt var bra, bara bra!

I en dans så vacker utan äkta vara, dansade jag
Tog de steg jag skulle ta, förmodande, passande

Så kom förändringen, en vind blåste in
Fick mig att stanna upp, gav tid att tänka efter

En utsträckt hand som kändes varm och öm
Fick mig att vinna fattning och ge mig hän!

Den ger mig en virvlande vals så vacker
Jag förs med och känner livet, aldrig förr så vackert

Sveps med, känner en oresonlig lust att våga
Våga leva, våga älska som den kvinna jag är

I den stunden tar jag nya steg, inte ensam längre
Nu med dig min älskade, låt oss dansa till livet!

Kärleken förändrar, ger insikt om livets värde
Att ta vara på den, är att ta vara på sig själv




Fri vers av sunnanvind
Läst 366 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-07-25 14:45



Bookmark and Share


    forskaren
att älska
ens älskande

himlen
2008-08-02

    ej medlem längre
Att våga ta språnget till kärleken är stort!
Välbeskrivet vännen!
2008-07-26

    Cajsa
Underbar att läsa, mycket bra skrivet
2008-07-26

  Blåbäret
Underbart att äntligen få smaka och leva livet på riktigt!
2008-07-25

  friheten
De sista raderna är väldig vackra. Du är duktigt!!!
2008-07-25

  anits VIP
En underbart vacker dikt
dom två sista raderna
tycker jag mycket om
så är livet kärleken
förändrar allt
2008-07-25

    JJ VIP
Det var mig ett sant nöje att få förhandsläsa denna dikt, de få tips jag kom med var enbart böjningar och ordväxlingar, så min insats var väldigt ringa!

Dikten är väldigt djup i sin mening och handling, djup men samtidigt väldigt sann och lätt förståelig. Att inte alltid göra det som förväntas av en och att våga gå den väg som känns rätt är lätt att säga men svårt att leva efter. Dessutom är det väldigt svårt att skriva om... Men du lyckades! Mvh. JJ.
2008-07-25

    Maria Malm
Känns som att bli uppbjuden på en svängom, när man läser, snyggt!
2008-07-25
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind