Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett vackert adjö

Hennes viskning
fick en värld att rasa
och ännu en att darra


hennes röst var så len
att den kunde ha smekt en kind
till tårar

men inte av glädje
inte av lycka
bara av sorg
förtvivlan
och smärta

hennes ögon var en sjö
av lugn
hans,
ett hav i storm


hennes mun var varm och vacker
medan hans var kall och hård


hennes ord var ofrånkomliga
ogenomträngliga
eviga

ett spett genom hjärtat
ett skalv genom världen

en mening, så definitiv, så outhärdlig

som när solnedgången träffar marken, och sista lövet faller


det var det vackraste adjö han upplevt




Fri vers av Herr Ångest
Läst 973 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2008-07-28 01:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker poesi som skär i hjärtat.
Bokmärks:)<3
2016-04-11

  sommarmoln
Underbar med fina uttrycksfulla kontraster....
2011-06-22

  * MARY *
Vad vackert !!
2010-08-23

    //Nikita
Du skriver så det träffar hjärtat!
2009-12-24

  JessicaB
Du är jätteduktig på att beskriva i dina dikter. Gillar ditt sätt att skriva. De berör mig :)
2009-04-19

  Suzy med punkterna
Ett vackert adjö är verkligen vackert.........
2009-04-17

  annso.fie
Fantastiskt vackert och smärtsamt.. verkligen. Slutet binder ihop dikten perfekt!
2009-03-18

  Матрёшa
jag måste säga att jag är förvånad över att jag gillar detta..du har formulerat en dikt som känns som ett avslut eller början på en smörig kärleksfilm. Men utan den sliskiga känslan, du har lyckats få ngt som kan kännas uttjatat som ngt tilltalande.
Sjuuuuuukt, sjuukt, fint användande av kontraster. Och formen e så bra så bra... Ojoj, jag suckar inombords. Fiiiiint..!!
2009-01-24

  Elália
"Hennes viskning
fick en värld att rasa
och ännu en att darra"

Jag myser av rysningen.
2008-10-22

    LadyFool
hennes ögon var en sjö
av lugn
hans,
ett hav i storm


vackert, bilder målas upp, säkert..
hela dikten leker med fantasin, en klassisk scen på ett sätt, men på ett visst sätt i mitt huvud.

Skitbra skrivet!
2008-08-08

  street
"ett spett genom hjärtat
ett skalv genom världen
en mening, så definitiv, så outhärdlig"

-gillar.
2008-08-05

  Cris
Oj.. himla fint!
2008-08-02

    ej medlem längre
riktigt bra den här
2008-07-30

  Maria T
Jag känner igen detta.
Något som jag bittert ångrar
2008-07-30

  Cataism
Verkligen målande och känslomässigt stark! Både vackert och hemskt på samma gång. Håller med om ransoneringen av "som" i alla fall i de två raderna om "spett genom hjärtat"... Där blir det ännu mer ödesmättat utan "som" (tycker jag i MIN tolkning).
Oavsett - en väldigt berörande text!
2008-07-29

    Anonym Ängel
så vackert skrivet! (:

helt otroligt..
2008-07-28

  Lyckohäxan Enediel
Aj så vackert du skriver!
Redan i första stycket så målar du upp en kraftfull bild av en kvinna...snyggt!
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest