Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

man och fru

när jag gifter mig med dig
vem ska leda mig till altaret
är det en nödvändighet
att det är min far som gör det
eller kan jag skaffa en
surrogat-far en plast-farsa

det borde jag gjort för länge sedan

när jag gifter mig med dig
då gifter du dig med mig också
under förutsättning vi säger ja
båda två du vet jag är impulsiv
spontan vild ruffsig galen
nu låtsas vi att jag är det i dig

du gifter dig med mig
du gifter dig med alla mig
alla mig är inte bra mig

känner du mig så vet du
det är en omöjlighet
att be min far leda mig
till dig när du står där framme
fin snygg och rakad

eller eventuellt orakad och
långhårigt vansinnig

men ändå det är omöjligt
och tänk om mor min
inte hinner fram
innan änglarna fångar henne
då får jag skaffa en surrogat-
mamma en plast-mamma också

kanske är lika bra
om man tänker
förebyggande
betryggande tankar

men det gör inte jag
snälla hjärtat låt mig slippa
låt oss skjuta upp
vara fria
med varandra
i varandra

snälla hjärtat du kan inte mena
att seder är till för att följas
det kan du bara inte

men seder är till för att följas
och min far får leda mig till dig
ge mig till dig
även om han aldrig velat ha mig

du får mig av min far
i snubblande gång
en fin dag och solen
står högt på himmelen
och det tåras lite i våra
vänners ögon

och det förvånas lite i våra
vänners ögon
när min far drattar
över altaret förstör
statyn av jesus

och det förvånas lite i våra
vänners ögon
de vet ju inget om

och de skrattar hjärtligt
ljudligt högt
när de ser min far resa sig upp
le med hela ansiktet
innan han i alkoholabstinens
klunkar kristi röda blod








Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-07-28 12:14



Bookmark and Share


  Janis Karlsson
Glädje och vemod i en och samma skepnad, intressant text.
Det går väl bra att bryta mot traditionerna, om du vill!
2008-07-30

  Henrik Svensson
"...du gifter dig med mig
du gifter dig med alla mig
alla mig är inte bra mig... "

rader som etsar sig fast.


("-Du får den trötta, arga, ledsna,
manodepressiva, tandgnisslande,
lyriska, mytomaniska,
skällande, svettiga, demoniska mig!(i längre förklaring)" )

Tummarna upp...

Djupt, väldigt djupt...
2008-07-28

  Ulf Lagerholm
söt, tycker jag är ett bra ord här, i allt sitt allvar

ha det så gott det nu går i värmehelvetetsklibbet
2008-07-28

  jonas a
gillar denna, även om den känns lite motig, som om man inte vet vart man ska ta vägen, sorglig även

jonas
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP