Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grid

En skamfläck mitt i det oändliga havet,
där evigheten sköljer oss rena.
Där rosten slår rot i berggrundens hjärta
och leder fukt till den törstande strupen.

Där människa och djur stirrar i natten,
förgäves försöka se bortom ridån.
Det enda vita i ljuset var drömmande svanar,
på väg mot den fasad vi kallar gåva.

Girighets armar gräver genom skorpan,
fyller nävar med dyrbara åtaganden.
I horisonten, en gestalt som en skugga,
plockar ned solen från tunga himlar.

Jag bevittnar som alltid.
Jag är skapad för törsten.

Jag lyssnar noga men kan aldrig höra
det svar jorden och skogarna viskar om.
Jag söker men finner den aldrig,
platsen där evigheten sköljer oss rena.

Jag bevittnar med knuten tunga.
Jag är skapad för trösten.

Ren från synd.




Fri vers av Hades Is Rising
Läst 577 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-30 03:08



Bookmark and Share


    Erika H
Vilken underbar text.

Får så många känslor av denna.

Men i slutänden vill jag inte att människan ska få spola bort allt det där och bli rena.
Vill inte att smärtan av konsekvenserna uteblir.
Att ta det som kommer...

Jag får en känsla av solens bländande vakenhet. Om att se och inte kunna påverka.

Många tankar... om hur dina ord kan förflyttas med lätthet till familjebilder, förhållanden...

Så snyggt!
Gillar denna mycket.
2008-08-16

  sommarmoln
Så underbart vacker och smärtfylld min älskade bror...
/K
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Hades Is Rising