Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tycker ni alla som vill veta mer ska kolla på google och sök på anonyma klubben. Där finns massor att läsa om detta!


Anonym

Jag läste en tidning
ganska ovanligt faktiskt
för jag brukar inte ge mig den tiden
Det finns ju så mycket annat

Men jag fastnade totalt i något så vackert
så underbart
att jag vill att det sprids
som ringar på vatten
som en maskros frö du blåser i vinden

Det riktigt värker av längtan i mitt bröst att få sprida detta vidare

Anonyma vänner
visst måste väl någon mer ha hört talas om detta

Man tror att det startade i Frankrike
En kvinna i en vägtull som slapp betala
Någon före henne hade betalt för de tre nästa
Hon blev så glad att hon ville göra något för nån annan
En anonym

Här i Sverige:
En familj var på stan
barnen ville ha jordgubbar
mamman hade inte råd
men hon fick dem
någon före hade betalat och bett handlaren ge bort dem
och de njöt och var glada för den snälla anonyma givaren


Du behöver inget tack när du ger bort något
lyckan finns i ditt hjärta
av att ha delat med dig
Spänningen och undran kan spritta i dig
lite nyfikenhet om vem som blev glad


Någon annnan ville ge bort en hamburgare
bad expediten att ge till någon när hon gått
Och även expediten blev glad
full av förväntan
t.o.m. frågade när hon skulle gå så han fick ge

Detta är glädje
Detta är lycka
och vi alla kan

Gåvan ska inte vara överdådig
en liten glass
kanske en tidning
en ros i en blomsterhandel
eller något du har hemma
som du kanske lämnar på en parkbänk
med en liten hälsning på
från anonyma vänner.

Visst kan världen bli vackrare och vänligare

om du vill ?




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 275 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-31 10:54



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en så vacker tanke och handling... en handling som verkligen ställer fokus på givandets gåva...ja...
2008-07-31

  Trädflickan
Hm.. jag får rysningar.. Det här måste jag testa..
2008-07-31

  Hildegun Relefors
Det här skall jag praktisera!
2008-07-31

  karenina VIP
ja detta är en helt underbar idé som jag praktiserat ett par ggr. så oväntat och så spontant det måste vara att få bli överraskad på detta viset, och vilken varm glädje till den som verkligen behöver.
2008-07-31

  stella
Helt suverän idé som jag gjort någon gång men ska nu börja bli mer frekvent i mitt givande. Låt detta spridas! :)))))))
2008-07-31

  -Ulla Tilemo- VIP
Jag har tänt på idén som något av det bästa jag har läst om på länge.....WOW
Tror att jag kommer att vara generad första gången jag säger i en butik ´var vänlig ge nästa gamla dam en ros´
Får börja träna!
Tack för den underbara tanken och texten.....!
2008-07-31

  thyra
En underbar tanke att följa :) Jag skall kolla!
2008-07-31

  friheten
Tänkvärda rad slutet. Men visst ska man göra sitt bästa.
2008-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen