Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla

Slänger oss ut

i det

tunga

stilla vattnet

 

Låter oss sjunka som stenar i det,

 

som två pilar

genomborra massorna av dött.

 

svarta torpeder stramar åt

runt mig,

fuktigt syre som sakta stiger

mot himlen

 

Tränger oss in

under huden

 

Strandade Önskningar.

 

Smaken av

bräckt

och

sötsura stanken av ångande lik

som krampaktigt ligger utsträckt

på den frodiga

gräsbädden

 

Djup,   liksom döden

Mörk,   liksom graven

 

Med flämtningar rasar vi åter upp

ur vattnet

 

 

Vi lever 




Fri vers av ooskar
Läst 571 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-31 13:14



Bookmark and Share


    En Liten Poet
Tänk vilken underbar sak, de där sista två orden; Vi lever!
Dikten började liksom med någonting som gick i moll, sen kom det en ljusglimt och det blev så grymt bra=)
Dina dikter är alltid tänkvärda!
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

ooskar