Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En otroligt smärtsam dikt för mig att skriva, sommaren för två år sen.


2006

Du ska veta hur jag tänker på dig
Alltid tänker jag på dig
Du ska veta vad jag kände idag, av din blick
Den blick jag gråtit över att jag inte fick

Så många gånger
Jag tänkt i min ånger
”Sådär skulle jag inte sagt”
För inom mig har jag lagt
En lag på att ingen såra
Så sånna relationer ska jag inte ha några
Jag tänkte lämna tankarna om dig
Så långt som möjligt bakom mig

Men den där blicken jag talade om
Den fick mig att tänka om
Att vilja bli som någonting som bara fanns
För att följa dig i all din glans
Vart jag än kom nånstans
Skulle mitt liv bli som en evig dans
Att efter dig jag skulle gå
Vilka vägar det än skulle ta mig på
Då skulle jag vara lycklig, och ändå fri
Säker på att inget sårat hjärta behöva lämna bredvid
Det skulle tillfredsställa min att bara se dig vandra
Möta nytt folk
Men träffa andra?
Ja, till och med det skulle jag kunna se
Bara för att få följa dig, se dig gå genom livet och le

Men det var svårare än jag trott
För du förstod väl ganska fort
Min plan jag trodde var diskret
Visade sig ha en läcka, mina tankar smet!
Känslorna följde genast med
Längst bort, längst ned
I din själ, i din vackra kropp
Mitt hjärta var lyckligt, men huvudet sa ”Stopp!
Du vet vad du bestämt dig för,
Du inte riktingen ändra bör”

Jag visste hjärnan hade rätt
Men hela planen hade ju gått snett
Jag hade inte längre kontroll
Mina känslor flög ut åt alla håll

Nu vet du nog vad som försiggår
När vi ser på varandra, och världen helt stilla står
Jag märker förändring i dina ord, gester och blickar
Ser oss le, båda två; Vi nickar

I en sådan situation övervinner inget ett hjärta
Bara en dum hjärna
Eller det som ger mest smärta:
Ett nej.




Fri vers av filosofy
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-01 12:59



Bookmark and Share


  Marreb
Aj. Sånt där gör ont. När man vet vad som är rätt att göra men känslorna säger något annat. Det var riktigt bra flyt i texten andra delen av dikten.
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

filosofy
filosofy