Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fantastisk text skriven av Susanne Jansson. Jag grät floder när jag lästen den.


En kärlek större än ALLT annat

Ibland känner jag mig rädd
Rädd för vad som finns där ute,
rädd för vad som väntar.
Men så känner jag Din närhet svepa fram i mitt inre
Och Du viskar:
Var inte rädd, jag är hos dig.

Ibland känner jag oro.
Oro för morgondagen,
Oro för vad jag ska möta,
Oro för uppgifter jag har framför mig.
Men återigen känner jag Din närhet
Och Du viskar:
Känn ingen oro, jag ska leda dig.

Ibland käner jag mig hjälplös.
Hjälplös inför vad som sker runt om i världen,
hjälplös därför att jag är så liten
och världen är så stor.
Men ännu en gång är Du där
och Du viskar:
Känn dig inte hjälplös, jag ska hjälpa dig.

Ibland känner jag sorg.
Sorg över tider som varit,
sorg över människor jag förlorat,
sorg över de orättvisor som finns.
Då hör jag Din röst viska:
Låt mig få trösta,
Låt mig få gråta med dig
Blanda mina tårar med dina
Tills din gråt ebbat ut

Ibland känner jag glädje.
Glädje över allt det goda som finns,
glädje över kärleken,
glädje över livet
och glädjen över vänner jag funnit.
Då hör jag Dig viska:
Jag delar glädjen med dig!
Jag skrattar med dig,
och när du sjunger och dansar av glädje
sjunger jag och dansar bredvid!

I livets alla sinnesstämningar är Du där,
och allt som jag går igenom
går du Du igenom med mig.
Jag behöver aldrig vara ensam,
för Du älskar mig.
Du älskar mig!




Fri vers av filosofy
Läst 384 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-01 13:08



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Underbart!
2012-02-11

  filosofy
Gud. Han är helt otrolig. Och så levande! <3!
2008-08-18

  Tomas Alexander
fin, låter som Gud hon pratar om. Finns verkligen inget större jag lever för han nu <3
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

filosofy
filosofy